Ice ice baby!

Sluta jobbet. Hem och äta. In i volvon. Upp till fagge. Tvärnit på parkeringen. Springa in. Upp på läktaren. 10 djupa andetag av ren och skär kärlek. Oslagbart.

Blivande A-lagsspelare?

 



Det är något mäktigt med Fagerliden, jag vet inte om det beror på att det är för att det är den näst största ishallen i länet eller om det är för att det egentligen bara är ABB Arena (f.d Rocklunda) som har samma "arenakänsla" med rejäla läktare på båda sidorna av isen. Kanske är det helt enkelt så att det känns speciellt att spela ishockey på fagge p.g.a den historik som nästan spöklikt är inpräntad i väggarna på en av Västmanlands mest ökända islador. Vår borg, Fagerliden.



Något som iallafall är säkert är att doften av gammal svettig ishall faktiskt kan göra de flesta, om inte lite entusiastiska, så iallafall något nostalgiska. Och på tal om nostalgi så vill jag passa på att marknadsföra den nyuppdaterade fliken "Historia" på vår hemsida där du finner både det ena och det andra om FAIK's historia, inte bara som ishockeyklubb, utan även som idrottsklubb i stort. Jag kan med rent samvete säga att det är något den inbitne FAIKaren eller allmänt hockeyintresserade bör besöka! Nostalgitripp modell grövre utlovas.





Now, I've got to get the puck out of here.. until next time!

/ # 20




Lugnet innan stormen..

Fredag och efterlängtad helg för såväl rikdsagsledamöter som hockeyspelare, vilket nästan alla uppskattar!

Vi står inför den sista helgen innan rulliansen av träningar, matcher och dylika tillställningar börjar avlösa varandra på "fagge" och det är nog inte en enda hockeyspelare i FAIK som inte är sugen på att få ta säsongens första skär på Fagerlidens nyspolade is. Jag själv är inget undantag. Men först och främst har vi då en helg som ska avverkas och på lördag ska a-laget ställa in målsiktet i form av en runda paintball + korvgrillning och om Blücher har lika dåligt sikte som på backskottsövningarna så ska nog inga allvarligare skador uppstå.. haha!

Skämt åsido så kan jag enbart vara lite stor i käften för att jag är en av dem som tyvärr inte kommer att kunna delta på lördag. Jag ska istället sitta vid Hamnkrogen nere i Västanfors och trubadura för Seco's serviceavdelning som har metartävling (om jag inte missminner mig). Så kan det vara.


Fredag som sagt så jag tänkte introducera ett segment som jag ska försöka ha med varje fredag i vinter, nämligen "Lika som bär". Alla som läst sportbladet har väl en aning om vad som komma skall och förstår då även att det bara ska vara ett kul inslag och givetvis inte något sätt att håna eller trycka ner någon. Just ja, om du själv har någon person som du tycker är extremt lik någon kändis eller så, så är du mer än välkommen att skicka en bild till min mail som du finner längst ner i blogginlägget. Kanske just DIN "Lika som bär" dyker upp på bloggen en vacker fredag, man vet aldrig!





LIKA SOM BÄR



Jonathan Minkkinen? - Ron Hextall?








Puff? - FAIKs nykomling Jeppe Andersson?







Hund på google? - Sebastian Varjomaa?



Min mail som ni är välkomna att skicka in bidrag till: [email protected]

Trevlig helg!
/ #20



Nu är det snart igång..


Hallå alla hockey- och idrottsintresserade filurer i diverse åldrar och välkomna till den nystartade idén "Blogg 20"..

Så varför en blogg?
Tanken bakom det här projektet är egentligen inget extraordinärt utan det ska helt enkelt vara ett sätt att locka fler besökare till vår nya fina hemsida så att det, förhoppningsvis, blir lite kontinuerligt liv och rörelse där.

Vad ska det skrivas om på bloggen?
Ja, eftersom det här är lika nytt för mig som det är för er läsare så är jag faktiskt ännu lika ovetande som er. Bloggen ska väl egentligen fungera som en sorts nyhetssida där jag, så gott jag kan, ska försöka ge er en liten inblick i vad som händer och sker bakom den oftast för allmänheten stängda A-lagsdörren. Men något säger mig att bloggen kommer att behandla de flesta ämnena mellan himmel och jord.

Vem är det som ska skriva på bloggen?
Jag som kommer att sitta bakom tangentbordet och propagera heter Victor Larsen och spelar för närvarande min 3:e säsong i FAIK's A-lag. Nybliven student som i veckorna jobbar på Lindströms ELAB här i Fagersta under Tony "tjolla" Lindström som även tränar FAIK's u14, d.v.s pojkar födda 96-97.

Hur ofta jag kommer att uppdatera bloggen är ännu ovisst men jag ska försöka göra det på återkommande basis (givetvis beroende på hur mycket tid som finns att tillgå). Är precis hemkommen från vårat 4:e och SISTA ispass uppe i Hedemora eftersom det blir is på fagge nu i helgen. Det är självklart svårt att analysera hur det ser ut efter enbart 4 tillfällen på is men det känns väldigt bra och alla är spelsugna efter en lång sommar med sol, bad, semester och givetvis en stenhård barmarksträning!




Truppen är i princip densamma från förra säsongen så vi ska fortsätta bygga på det vi startade i höstas. Det ser i mångt och mycket ut som om det är en väldigt lovande och rolig vinter som väntar, inte bara oss, utan även alla er andra.. så slipa skridskorna och vässa klubban för nu är det igång!!


/ #20

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0