Söndag..

Och förlust för FAIKen, både mot Ekerö och IFK Ore (0-2 & 0-1). Eftersom jag i skrivande stund inte vet hur det gick i den avslutande matchen mellan Team Gävle och Avesta så vet jag inte heller hur placeringarna för lagen blev. Du som är intresserad av det hänvisar jag till FAIKs hemsida: www.faik-hockey.se, där all o- och nödvändig information om det återfinns!

Nästa helg är det dags för årets upplaga av "Faik-dagarna" då alla lag i klubben tränar och vistas tillsammans uppe på Fagerliden över helgen. Det har visat sig vara ett ytterligt uppskattat segment som jag tror kommer bli lika roligt och givande, för liten som stor, som vid föregående tillfällen. Jag återkommer troligtvis med mer information om helgen senare i veckan så det får vara bra för idag här.











/ #20


Snabbrapportering..

.. från Cronimet Cup som spelas idag (lördag) och imorgon.

FAIK har idag spelat 2 matcher där det blev oavgjort (3-3) i derbymötet mot Avesta i första fighten och vinst mot Team Gävle i den efterföljande med 7-6. Noterbart är väl att #31 Erik Fredriksson pyttsade 3 baljor mot Team Gävle. Till den ansenligt stora publikens (kom ihåg att det trots allt är lördagsförmiddag och att Håkan 'Nordman' Hemlin med sällskap gästade bruks igår kväll) stora besvikelse så gjorde inte "Ersa" målen i följd och fullbordade därmed inte sitt äkta hat-trick. Och tur var väl kanske det för med tanke på temperaturen uppe på fagge idag så var det nog för allas bästa att kepsar och mössor behölls huvudet.


Imorgon möter FAIKen först Ekerö och sedan IFK Ore som idag möttes och där Ore till slut visade sig vara storebror med siffrorna 2-3 efter slutsignalen. Jonathan Persson heter en snubbe som förra säsongen spelade i Almtuna och kvalade till Elitserien, men som i år spelar i IFK Ore. Om du inte gillar FAIKen så kan i alla fall denne puckkäre playmaker vara något att kika in när du kommer och kollar på den spännande fortsättningen av Cronimet Cup imorgon, för det gör du väl?


Oavsett hur du nu gör så kommer i alla fall jag att vara där och kolla på hockey eftersom jag fortfarande inte är färdig med min penicillinkur. Har du vägarna förbi tycker jag dock att du hugger tag i mig och byter några ord i caféterian eller något. Hungrar efter social stimulans efter en vecka i sjuksängen!












# /20



Ishockey.. en kärleksförklaring.









1998.






Ja, eftersom jag alldeles nyss fick en tiodagars penicillinkur upptryckt i ansiktet så kan jag väl lika gärna göra något åt den dalande uppdateringen på bloggen. Vart det här inlägget kommer att sluta har jag inte den blekaste om men jag tänkte gräva lite i arkivet och se vad jag kan hitta för smaskigt!


För alla er som inte vet det så är jag född år 1990 då det var en enorm babyboom och det flög ut skitungar i princip överallt. Om man jämför med dagens situation, inte bara i Fagersta utan i hela Sverige, så har aldrig intresse och uppslutning varit något problem när vi genom åren idrottat och haft dylika tillställningar. Jag vill inte generalisera men kollar man på t.ex årskullarna 85'-90' kontra 95'-00' så är jag nästan säker på att det har varit, och kommer att vara, fler spelare i omlopp i de förstnämnda kullarna. Det är lite oroande faktiskt. Med tanke på att sporter som innebandy och fotboll idag "stjäl" de flesta unga förmågorna (fråga mig inte varför, men det har bara blivit så?) så är det väl än viktigare att försöka belysa och propagera för hur kul och givande hockey kan vara. Jag själv spelade både fotboll och hockey tills jag var 15½ år och jag är av den åsikten att jag tycker att man ska hålla på med så många idrotter man kan, så länge man bara kan och framförallt tycker det är kul. Framgång föder framgång.






Eftersom jag inte har särskilt många andra referenspunkter så tänkte jag ta oss 90or som exempel. Vi var som sagt en stor årskull redan från början och hade under flera säsonger minst två lag anmälda i olika serier för att alla skulle få spela så mycket som det möjligen gick. Vi skördade redan som knattespelare stora framgångar i såväl seriespel som cuper och poolspel och vad som gjorde detta möjligt, tror jag, är att alla oavsett hur "bra" man var hade kul både på träningar och matcher.

Mycket, mycket var det tack vare våra tränare som trotjänade oss säsong ut och säsong in och då tänker jag först och främst på Titten, Henka, Stefan, Staffan & givetvis vår oersättlige lagledare/materialförvaltare "Räk-Bosse". Som de flesta vet så fanns det så klart en oerhörd kompetens i den nyligen nämnda ledarstaben och vi fick chansen att lära oss saker som gav oss ett försprång jämtemot många andra lag i vår ålder.




Faik Team 90. (säs. 02/03)


Men som i de flesta fall så tappade så klart också vi förr eller senare spelare till andra sporter, datorer och varierande intressen av alla dess slag. När vi var 13/14 år så åkte vi som alla FAIKlag gör i den åldern över för att spela Lidström Cup i Skogsbo. Nu var det så att vi som det tredje laget i FAIKs historia lyckades krångla till oss en vinst genom att gå obesegrade genom hela cupen. I finalen spöade vi HC Vsetin från Tjeckien med 4-2. Att som 13åring och framförallt kapten få gå upp på prispallen och ta emot pokalen inför fullsatta läktare i Skogsbo (ca 800 pers) var och är nog det mäktigaste jag kommer att få uppleva som ishockeyspelare. Odiskutabelt.




Magiskt.




När vi skulle börja gymnasiet så lade ytterligare några av och 3 st åkte iväg för att fortsätta och utveckla sitt hockeyspelande på olika hockeygymnasier runtom i landet. Det jag tycker är nämnvärt är att som sistaårsjuniorer så spelar idag fortfarande 11 st. från Faik Team 90 ishockey, varav 6 på a-lagsnivå. En är till och med inne på sin andra säsong i allsvenskan och har därutöver representerat Sverige och Tre Kronor i juniorsammanhang vid flera tillfällen och det med stor framgång. Om du frågar mig så är det inte fy skam för en ålderskull där ändå fotbollen var den största sporten där vi också vunnit det mesta som går och idag har 2 spelare med i Elfsborgs allsvenska trupp.





Lucas Sandström, 900323.




Dit jag egentligen vill komma är att trots alla framgångar, vinster, pokaler och medaljer som överöser min hylla här hemma så är det enda jag kommer ihåg från dessa tillfällen allt det som hände runtomkring själva hockeyspelandet. När jag och mina gamla polare från Faik Team 90 träffar på varandra så är inte samtalsämnena vilka som gjorde si och så många mål eller hur många cuper vi vunnit utan det som återkommer varenda gång är hur kul vi har haft tillsammans emellan matcherna och alla anekdoter som hör därtill (tro mig det finns många, Tim "timpa" Pettersson är ju en utav alla gamla 90or som hängt med från början och det förtäljer väl inte historien precis).


Det finns t.ex inte ett hat-trick jag gjort som slår högre än när timpan efter finalen i Lidström Cup skrev "FAIK" med en puck på en av väggarna i de nya omklädningsrummen och stod till svars för det med följande odödliga fras: "VAFAAN, JAG SKÖT JU ETT SLAGSKOTT!!" Vi har helt enkelt haft enormt kul tillsammans under många, många år och det är det man så gärna tänker tillbaka på och framförallt unnar andra likasinnade tonåringar.





Cupvinst i Mariestad 2003.





Jesper och jag (vältränade killar redan då haha) på cup i Mariestad 2002.





Jag kan personligen säga att jag skulle vara en helt annan person idag om jag inte spelat hockey sedan barnsben. Ibland på ont men givetvis oftast på gott och lite därtill. Så till alla er hockeyspelande pojkar med drömmar om NHL, Elitserien & proffshockey kan jag bara säga; glöm inte att ha kul! För med lycka så kommer också framgång, i alla dess möjliga former.











_______________________________________________________________________









2008.






"What you give is what you get returned."


/ #20



Update.

Vinst med hela 9-1 blev det idag.. Köping hade inte mycket till motstånd att bjuda på när FAIK var både snabbare, starkare och bättre idag. Har för mig att någon rovfågel spekulerat i att FAIK bad om förflyttning från Div 2 västra B för att det skulle vara "för tufft" där i vinter och inte p.g.a de egentliga skälen.. Dagens match stärkte väl inte precis denne mans aktier i frågan och det ska bli kul att se vad han har att skriva om dagens utskåpning av ett halvfriskt FAIK med flera spelare + en målvakt borta.. Besök gärna Falkens blogg här nedanför. Var dock beredd på att ta det eventuella matchreferatet med en nypa.. nej, en SKOTTKÄRRA salt!!





http://falkensegen.blogg.se/




Vilsen falk?






/ #20



Gameday

Nu är det så att det har varit riktigt dåligt med uppdatering på senaste tiden. Det har sin egentliga botten i att jag har varit sjuk och inte haft ork till att skriva något av värde, men nu kommer i alla fall lite info om dagens match:

Idag gästar ett, sedan förra säsongen, decimerat Köping Fagerliden för säsongens andra träningsmatch. Alla som sett några av dessa Västmanlandsderbyn förut vet att det brukar kunna hetta till och bli riktigt tighta matcher så länge domaren vill hålla en jämn nivå på tillställningen vilket jag hoppas att dom kommer att göra idag! Matchstart: 16:00.


Jag själv får tyvärr följa dagens match från läktaren p.g.a avtagande sjukdom och det vill väl ingen hockeyspelare? Det suger, rent ut sagt.









Ses i caféterian?


/ #20


Ny vecka, nya tag.

Japp, ännu en alltför snabb helg har passerat och en ny hockeyvecka nalkas. Målet vid veckans slut är naturligtvis hemmamatchen mot Köping på söndag och vägen dit kommer, om det så bara är en vecka vi pratar om, vara ack så tung. Vi kör nämligen fys efter varje ispass och åker varje kväll hem med tunga ben och om ännu tyngre huvuden.. Men det är inte för inte den gamla klyschan "Kom igen gubbar, det här har vi igen efter jul!!" existerar, så det är bara att bita ihop och jobba på! För vi har ju igen det efter jul....... haha.


Om man dock inte tror på ovanstående devis så kan man ju alltid försöka hitta på andra knep för att slippa fysen med Strand & Adamsson..




"Helvete, jag får ju förfan inte av mig skridskohelvetet!! FAAAAAAAN!!!"










Det man inte har i huvudet får man ha i benen!


/ #20




Lika som bär!

Without any further ado så kommer nu veckans "Lika som bär"!



LIKA SOM BÄR





Ingemar? - #8 Tobbe Eriksson?








The Hives? - The New Hives?








#14 Jimmy Thelin? - Grodan Boll?









/ #20



Internmatch

Idag spelades en internmatch i a-laget som slutade 3-5. Vann gjorde det svarta laget bestående av; David Granquist, Samuel Blücher, Tobias Eriksson, Mathias Jukkola, Stefan Carlberg, Victor Larsen, Jonas karlsson, Robin Lehto, Jonas Ekegren, Jens Ekegren samt Mattias Eriksson. Förlorarna får ni själva räkna ut vilka det var.. Martin Forss som p.g.a oförklarliga skäl inte kunde delta agerade istället coach i det "svarta båset", och det med uppenbar framgång!




Minnesota Miracle Man







Jag kan förövrigt meddela er med sämre simultanförmåga att det går att pausa och stänga av musiken som spelas när bloggen öppnas här till höger i menyraden! ------>

Just ja! Imorgon vankas det nya "Lika som bär" och jag tycker synd om er som inte kikar in och kollar vad det bjuds på för godsaker denna torsdag.. Det var allt jag har att bjuda på idag, tack för mig!




/ #20






Lagfoton och dylikt..


En estetiskt korrekt Sundh?




Idag var det fotografering á Kenneth Sundh på fagge och FAIKare, unga som lastgamla, förevigades framför kameran i sina matchtröjor på den nyfrusna isen. Leendes från öra till öra eller med iskallt sammanbitna ansikten såklart (något mellanting finns inte). Nytt för i år var även att samme Kenneth tog de individuella korten på oss spelare i a-laget så det ska bli intressant att se om man kan hitta några 'lika som bär' i den kollektionen när den nu publiceras! haha..

Vinst blev det igår också, icke att förglömma! Som Bamse skrev på hemsidan så var det väl en typisk försäsongsmatch som i stora drag avgjordes på vilka som ville mest. Igår var det vi. Personligen kan jag bara säga att det kändes oerhört ovant att spela match "på riktigt" så här första gången men jag tycker vi har många goda intentioner och framförallt en tränare som har glasklart för sig (och oss) vad som behöver förbättras. Det känns väldigt betryggande.. och lovande.



Nehepp, kl 05:20 ringer min klocka imorgon då jag ska släpa mig upp och agera elektriker ännu en heldag, så jag avrundar för den här gången. Ciao!








/ #20




Gameday.

Då var det dags för säsongens första träningsmatch idag. Kl 16:00 släpper domaren pucken och sen är det igång på riktigt.. Be there!

Trots Jackson Browne i högtalarna samt spöregn och grå himmel utanför fönstret är de enda orden jag kan se och höra just nu följande: "Every day is a great day for hockey".. And so it is.







 

Å andra sidan så utesluter ju inte det ena det andra.. Njut!





/ #20

 

 



Torsdag och "träningslediga"..

Yes, torsdag idag och inget ispass för A-laget! (hörde att man skulle hålla på med något som kallades bandy uppe på Fagerliden idag? Jag vet inte riktigt vad det är för något så tänker inte rota mer i det..) Notera att jag skrev inget ispass och inget annat eftersom vi på egen hand ska köra någon form av styrkepass idag istället. Det finns ju som sagt inga genvägar till framgång? SKULLE det nu funnits det så skulle nog #14 inte varit sen att nosa sig till den vägen så här på ålderns höst.. Men han och alla vi andra vet att det kommer hinna spillas många droppar svett och blod innan vi når dit vi vill och ska i vinter. Det vi också vet är att alla kommer vara beredda att göra den uppoffringen för varandra såväl som klubben och publiken.

På söndag kommer säsongens första träningsmatch att spelas hemma på fagge. Karlskoga HC är det som står för motståndet och jag föreslår att du letar dig upp och kikar på den om du inte har annat för dig! (Vem har egentligen något vettigt för sig en söndag ändå?) Tid för matchstart kan jag återkomma med då jag inte är helt säker i skrivande stund..



Angående fredagens inslag "Lika som bär" så tänkte jag flytta det till torsdagar istället eftersom vi kommer att spela matcher på fredagar, och jag således kommer ha dåligt med tid mellan jobbet och samlingen till att uppdatera bloggen på.. Så håll till godo, för här kommer veckans look-alikes!





LIKA SOM BÄR




Håkan-bråkan? - Femårig Samuel Blücher?









Lucas Sandström? - På nätet slumpvis hittad partyprisse?









City Wok Guy(South Park)? - Romeo Stutin(Karlskoga HC)?









Glöm inte att skicka in era bidrag om ni har några!
[email protected]




/ #20



RSS 2.0